9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 16. 06 96 555 553 hgkmovar@hgkmovar.hu

Küldetésnyilatkozat


A Huszár Gál Városi Könyvtár települési és városkörnyéki feladatokat is ellátó nyilvános könyvtár az információs esélyegyenlőség és demokrácia helye.

Feladata, hogy tudásalapú társadalom alapintézményeként működjön. mindenki számára korlátozás nélküli hozzáférést biztosítson az információhoz, a dokumentumokhoz, a magyar és egyetemes kultúra kincseihez.

Nyilvános közkönyvtárként a jelentkező használói igények kielégítésére törekszik a szórakoztató irodalomtól a tudományos információig.

Küldetését folyamatosan bővülő dokumentumállományával, minőségi szolgáltatásaival, jól felkészült szakembereivel és korszerű technikai felszereltségével valósítja meg.


Mindezek segítségével támogatja:

  • az életen át tartó tanulást, és az oktatás különböző szintjein tanulókat
  • a szabadidő hasznos eltöltését
  • a fizikailag hátrányos helyzetűek ellátását
  • a város és környéke természeti értékeinek, társadalmi folyamatainak kulturális, történelmi, néprajzi kutatását és bemutatását
  • a közéletben való részvételhez szükséges állampolgári tudnivalók és jogi szabályozás megismerését
  • a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a művészet kérdéseiben való eligazodáshoz szükséges információk és tudásanyag közvetítését
  • A digitális írástudás és az információs műveltség elsajátítását

Szolgáltatásaival, rendezvényeivel, helytörténeti gyűjteményének bemutatásával hozzájárul városa sajátos arculatához, őrzi és ápolja a klasszikus kultúrához kapcsolódó értékeket.

Kövessen minket

Elérhetőségek

Cím:
9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 16.

Pf. 61.

Telefon:
Központ: +36 96 555-553

Olvasószolgálat: +36 96 555-563

Info-Pont: +36 96 219-887

Email:
hgkmovar@hgkmovar.hu