Moson Megyei Életrajzi Lexikon

élet 

Ajánló új DVD lemezeinkből:

Támogatóink

nka

ikron

NIIF

EMMI

nfü

NAVA

MMVTV

Kisalföldi tudástár

Végh-Fodor Mónika



Végh-Fodor Mónika: Mesetréning, harmincegy napos önismereti program című kötetének bemutatója

Végh-Fodor Mónika meseterapeuta kötetbe szervezte gyakorlatait. A Mesetréning egy olyan könyv, amely azért született, hogy megmutassa, főleg a felnőtteknek, hogy a „mesés élet” nem irreális és elérhetetlen célok kergetését jelenti, hanem olyan életet, amely – a terapeuta szavai szerint – harmóniában van a mindenség törvényeivel, de ugyanakkor megvalósulnak benne az egyéni célok is. A Mesetréning a meseterápia, a Carl Rogers-féle személyközpontú pszichológia eszköztárából merítve gyakorlatokat is ad, a mesékhez tartozó jegyzetek mellé, s a gyakorlatok által a (nép)mesék mélyebb üzenete is beépülhet a hétköznapokba.

Érdekes és fontos megjegyzése a szerzőnek, hogy a mesék eredendően a felnőttekhez szóltak, őket „tréningezték” az életre. Ha olvassuk a kötet meséit, észrevesszük, hogy az élethelyzetek micsoda gazdagságát tárják fel. És nemcsak feltárnak élethelyzeteket, de magunkra is ismerhetünk bennük. Ebben az értelemben használható a Mesetréning önsegítő könyvként is. Olvasását a húszas korosztálytól kezdődően mindenkinek ajánljuk, aki tenni kíván a saját fejlődéséért, harmonikusabb életéért. A harmincegy napos programban szó van a párválasztásról, párkapcsolatról, gyereknevelésről, de arról a hitről is, amely ahhoz kell, hogy beleálljunk a saját életünkbe, és merjünk célokat kitűzni, vágyakat kimondani, és menni a megvalósulásért.
A Mesetréning megmutat egy önismereti utat, amelyen el lehet indulni, s a szerző szerint a harmincegy nap elég is arra, hogy ráálljunk a „mesés” útra, elkezdjük kóstolgatni a lehetőségeket, és figyelni a változás folyamatát.

A terapeuta még azt is felkínálja, hogy akár az okostelefonunkkal is kapcsolódhassunk a Mesetréninghez, egyúttal azonban azt is ígéri, hogy a gyakorlatok ki fognak mozdítani az online térből: élni, szeretni, kapcsolódni hívnak. Feltéve, ha hagyjuk, hogy megszólítsanak…

Forrás: http://konyvkultura.kello.hu/mesecsucsok/2018/06/meseterapia

További információk:
Táltosparipa Mesetréning: https://www.facebook.com/taltosparipa

Gyorskeresés:

Cím:

Szerző:

Online előjegyzés, hosszabbítás:

Vonalkód:
Jelszó:

SFbBox by enter-logic-seo.gr

Kövess minket Instagramon is!

 

Olvasd a könyvtár blogbejegyzéseit!

 

Kapcsolat:

  • Cím:9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 16.
  • Központ:: 06-96-555-553
  • Olvasószolgálat:06-96-555-563
  • Info-Pont:06-96-219-887
  • Website:http://www.hgkmovar.hu

Új könyveink