Középiskolai tanulmányait a
Budapesti Bólyai Reáliskolában végezte, ezzel párhuzamosan húsipari
tanuló is volt. Középfokú tanulmányai után dolgozott egy hentesmesternél és a
Budapesti Közvágóhídon is. 1951-től az Országos Magyar
Mezőgazdasági Ipari Kutató Intézet munkatársa volt. 1959-ben a
Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnöki oklevelet.
1959-1962 között az Országos Húsipari Kutatóintézetben dolgozott. Ezt követően a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület főtitkárává választották, majd
Moszkvában a KGST titkárság élelmiszeripari osztályának tanácsosa lett. 1971-1981 között
Budapesten a
Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet munkatársa volt, ahol az Élelmiszeripari Technológiai Főosztályt vezette. Éveken át foglalkozott a húsok előhűtésével és
fagyasztásával. Javaslata alapján vezették be Magyarországon a húsok tömbfagyasztását. Egyik legnagyobb szakmai eredménye a magyar szalámigyártás technológiájának
empirikus felmérése volt. 1981-ben nevezték ki
Mosonmagyaróvárra, a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi
Karára, ahol az Élelmiszertechnológiai és Mikrobiológiai Tanszék munkáját irányította 1987-ig, nyugdíjba vonulásáig. 1983-ban a kezdeményezésére indult meg
Mosonmagyaróváron a húsfeldolgozás és tartósítás szakirányú képzés.